Lehallgatta az adóhatóság a pornómilliárdost

2015.01.29. 14:34

Lehallgatta Gattyán György telefonjait a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, értesült a Figyelő. A lap szerint a Gattyán-birodalom magyarországi vállalkozásain NAV-os végrehajtás van. Úgy tudják, a bíróság több ingatlan, cégrészesedés és bankszámla esetében is zár alá vételt rendelt el.

A 44 éves Gattyán György becsült vagyona 174 milliárd forint, közel 15 milliárddal előzi meg az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját. A magyar Forbes leggazdagabbakról készült listáját a pornókirály vezeti.

Már az Európai Unió Bíróságát is érdekli a NAV adóvizsgálataForrás: Facebook/Gattyán György

A Figyelő megtudott több új információt a Gattyán György elleni adóhatósági vizsgálatról. A lap szerint Gattyánt évek óta fokozott figyelemmel kíséri a NAV. 

2013 szeptemberében derült ki, hogy Gattyán György a cégbirodalma egy részét Luxemburgba költözteti. Állításuk szerint nem a NAV-vizsgálat miatt, hanem annak érdekében, hogy a Docler Holdinggal könnyebb legyen a tőzsdére lépni.

A hatóság titkos adatgyűjtést végzett, többek között lehallgatta a telefonokat, és megnézte az e-maileket is. Legalábbis ezt feltételezik azok, akiket meghallgattak az ügyben. A NAV célja, hogy utólag behajtsa az áfakülönbözetet.

A Figyelő úgy tudja, már az Európai Unió Bírósága is foglalkozik Gattyán György cégbirodalmának adóvizsgálatával. A tét óriási, az adóhatóság egy előzetes zár alá vétellel Gattyán hazai vagyonának zömét „fogva tartja".