Repült a McDonald’s vezére

Vágólapra másolva!
Leváltották a McDonlad’s vezérigazgatóját, miután az elmúlt időszakban sikertelenül próbálta megállítani a csökkenő forgalmat és a márka népszerűségének csökkenését. A részvényárfolyam emelkedéssel reagált.
Vágólapra másolva!
  • Kevesebb mint három év után távozik a McDonald’s vezérigazgatója, Don Thomson, mivel regnálása alatt nem tudta újraéleszteni a gyorsétterem-láncot. Helyét a márkanévért felelős vezető, Steve Eastbrook veszi át már március 1-től. A cég nem mondta el miért váltják le a vezért, a hivatalos kommunikáció szerint önként mondott le.
  • 2014-ben gyakorlatilag folyamatosan csökkent mind az árbevétele, mind pedig a nyeresége a cégnek. A legalább egy éve nyitva lévő éttermeinek forgalma pedig 2012 vége óta vagy csökkenést mutat, vagy stagnálás közeli helyzetet.
Forrás: Investor.hu

  • Vagyis az új első embernek nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja fordítani ezt a folyamatot. Habár talán összességben a gyorséttermek iránti kereslet is csökkenőben van, azért bőven láthatunk sikereket ezen a területet. Az USA-ban például a Chipolte Mexican Grill vagy az épp holnap tőzsdére jövő Shake Shack nagy népszerűségnek örvend. Ezek a kisebb éttermek ugyanis képesek valamennyire egyediek lenni, amivel el tudják hódítani a fiatalokat, akik az első számú célközönsége a McDonald’s-nak.
  • Az elmúlt időszakban elindított intézkedések a számok alapján nem nagyon hoztak változást a McDonlad’s-nál. Nem régen ezért még több újításról határoztak. A kevésbé népszerű ajánlatokat megszüntetik, és próbálnak egyedibb menükkel előállni. De például az USA-ban az egyes éttermeknek nagyobb szabadságot adnak arculatuk kialakításában. De benne van a pakliban, hogy megváltoztatják majd a régóta meglévő szlogenjüket („I’m lovin’ it”) is.
A McDonald's árfolyama (NYSE) Forrás: Investor.hu