A kiégés lesz a fő témája az idei coaching-konferenciának

A Coaching Konferenciára HR-eseket, coachokat vagy a coaching-szakma iránt érdeklődőket illetve vállalatvezetőket, döntéshozókat egyaránt várnak.
Vágólapra másolva!
Hogyan előzhető meg a kiégés, és mit tehetünk, ha már kialakult? Ez lesz a hetedik coaching-konferencia kiemelt témája. A rendezvény február 12-én lesz a Gerbeaud Kávéházban.
Vágólapra másolva!

Egy üzlet vagy vállalkozás sikerét nagyrészt az határozza meg, hogy hogyan tudunk jó ötleteket naponta ismétlődő, hatékony cselekedetekké átalakítani, és hogyan tudjuk ezeket a cselekedeteket napról napra, megbízhatóan magas minőségben elvégezni.

A fenti bölcsesség igazságtartalmát bárki megtapasztalhatta, aki már elcsodálkozott azon, hogy - az egyébként remeknek tűnő - üzleti ötletéből nem lett egy csapásra világsiker. Sajnos, amint ezt a világ menedzsment-irodalmának számos darabja megerősíti, a kitartást, az eltökéltséget és végső soron a hosszú távú, kemény munkát senki nem spórolhatja meg, ha sikerre vágyik.

A Coaching Konferenciára HR-eseket, coachokat vagy a coaching-szakma iránt érdeklődőket illetve vállalatvezetőket, döntéshozókat egyaránt várnak.

A számos veszély mellett azonban, ami egy vállalkozás működtetése során a cég munkatársaira leselkedik, pont ez az ismétlődő, sokszor monoton, legtöbbször pedig egyre kevesebb szellemi kihívással járó munka jelenti az egyik leghalálosabbat: a kiégést, azaz trendi nevén a "burn outot".

"A kiégés olyan krónikus érzelmi megterhelések, stressz nyomán kialakuló fizikai, mentális és emocionális kimerülés, amely a reménytelenség, inkompetencia érzésével, a célok és ideálok elvesztésével jár, és amelyet a saját személyre, munkára illetve másokra vonatkozó negatív attitűd jellemez" - szól a hivatalos meghatározás.

A kiégés szimptómái általában a munkahelyen érhetők elsőként tetten, később azonban - amennyiben nem teszünk hatékony lépéseket ellene - akár az ember egész személyisége fölött "átvehetik a hatalmat".

A vállalatvezetőknek tehát kétszeresen kell megküzdeniük a kiégés okozta kihívással: egyrészt az üzleti siker és a kollégák mentális egészsége miatt azonnal reagálniuk kell, ha valakin a burn out jeleit vélik felfedezni, másrészt pedig, mivel általában őket, vezetőket éri a legnagyobb terhelés és stressz, önmagukat is folyamatosan monitorozniuk kell.

Bár a kiégés és a depresszió két különböző jelenség, néhány dologban nagyon hasonlítanak egymásra. A cégvezetők balszerencséjére pedig az egyik ilyen dolog pont az, hogy az ember önmagán nagyon nehezen veszi észre a tüneteket.

Többek között ezért is érdemes a kiégéssel kapcsolatos intervencióknál a megelőzésre helyezni a hangsúlyt. Ezt felismerve választották a szervezők az idén hetedik alkalommal megrendezett Coaching Konferencia központi témájává a kiégés megelőzését.

A program keretében a coachokon, trénereken és üzleti tanácsadókon kívül olyan szakemberek szemével világítanak rá a kiégés egyes, talán szokatlan aspektusaira, mint Dr. Buda László pszichoterapeuta, Pál Ferenc (Feri Atya) római katolikus pap, Mizsér Attila olimpiai bajnok öttusázó vagy Miller Zoltán színész, énekes.

Az egynapos programot 2015. február 12-én rendezik a Gerbeaud Kávéházban, a részletes programért és a regisztrációért ide kell kattintani.