Vágólapra másolva!
A rendkívül optimista piaci hangulatot kihasználva az OTP és a Richter húzta ma a BUX szekerét, amely így végül 3,2 százalékos emelkedéssel zárta a kereskedést.
Vágólapra másolva!
  • Parádés formában volt ma az OTP, a bankpapír közel 5 százalékot emelkedve 3830 forinton fejezte be a kereskedsét, amiben főleg a kedvező piaci hangulat volt a segítségére. Mellette egyébként jól ment a sora a régiós bankpapíroknak is, az Erste közel 4, míg a Raiffeisen több mint 5 százalékot ugrott.
  • Az említett két osztrák bank a hvg.hu értesülései szerint tárgyalásokat folytat a Raiffeisen magyar egységének megvételéről. A megjelenteket azonban ennek ellenére mindkét fél cáfolta a délután folyamán.
  • Az OTP mellett a Richter számára is jó hír, hogy a rubel erősödésbe kapcsolt a dollárral szemben. A gyógyszerpapír végül 4 százalékot emelkedve 3898 forinton zárt, de Molnak (+2,5%) is jó napja volt.
  • A forint is jól teljesít ebben a hangulatban, az euróval szemben 309-nél jár már, amivel technikailag is fontos szinteket törhet le az EURHUF árfolyama. A dollárral közben már 269,5-ig sikerült erősödni, miután a dollár általános gyengülést mutat ma, még az euróval szemben is veszített értékéből, egészen 1,146-ig jöttek fel a jegyzések.
  • Főleg a görögök miatt jó ma a piaci hangulat, miután Yanis Varoufakis, az új pénzügyminiszter kijelentette, nem fogják kérni az adósság csökkentését. Az athéni ASE index 9 százalékos pluszt mutat, a 10 éves görög kötvényhozam pedig 10 százalékig csökkent. Az európai benchmarkok ebben a hangulatban 0,7-2,6 százalékos pluszokra voltak képesek.
  • Jól teljesít az Adidas is ebben a hangulatban, a sportfelszereléseket gyártó vállalat árfolyama közel 3 százalékos emelkedéssel már 63 euró felett tartózkodik. Ezzel pedig már több mint 10 százalékos pluszban vannak az Investor Trader azon ügyfelei, akik megkötötték a kevesebb, mint egy hónapja kiküldött kereskedési ötletünket a részvényre vonatkozóan.
  • A BP, és a Santander Bank is pluszban járnak a reggeli gyorsjelentéseik után, 2,3, illetve 3,7 százalékos emelkedésre képesek. Ezzel valamelyest javulhat a hangulat a gyorsjelentő cégekkel szemben, melyek között számos nagyvállalatot találunk majd ezen a héten is.
  • A BP emelkedését az olajár további növekedése is segítheti, miután az elmúlt három kereskedési napban látszólag magára talált a fekete arany. A WTI árfolyama már 51 dollár közelében található, miközben a Brent 56 dollárig kúszott vissza. A short-zárások ma is segíthetik az emelkedést. Az arany közben 1 259 dollár közelében jár, miközben napközben még 1285 dollár felett is megfordult.
  • Az olaj erősödése az amerikai piacokat is segítheti ma, 0,2-1 százalékos pluszban tartózkodnak a főbb indexek. Ez pedig a tegnapi kereskedés végén látott rali után pozitívumnak számít.
  • Összeolvadhat a Staples és az Office Depot, állítja a Wall Street Journal. Ezzel akár 15 milliárd dolláros piaci kapitalizációval és 35 milliárd dolláros árbevétellel rendelkező cég is létrejöhetne. Az érintett cégek 8-16 százalékos emelkedésben találhatók kora este.