Befellegzett a biciklitolvajoknak

A Velotrack nyomkövetőjével radikálisan nőhet az ellopott biciklik megtalálásának esélye.
Vágólapra másolva!
Az állami tulajdonú kockázatitőke-társaság, a Széchenyi Tőkealap-Kezelő 98 millió forint értékben emelt tőkét a Hergamon Kft-ben. A biciklis nyomkövető alkalmazás tavasztól lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

Hiába jelentettek a gyakori biciklilopások régóta komoly problémát - míg az autókhoz már számos nyomkövető szolgáltatás működik, addig kerékpárokra optimalizált verzió eddig nem volt a piacon.

A Velotrack nyomkövetőjével radikálisan nőhet az ellopott biciklik megtalálásának esélye. Forrás: Velotrack

Ezen változtatna a Velotrack rendszer, ami kimondottan bringásoknak kínál valós idejű nyomkövető megoldást. A tavasszal induló szolgáltatás most jutott 98 milliós befektetéshez: az állami tulajdonú Széchenyi Tőkealap látott fantáziát a projektben. Az összeget a tulajdonosok a szolgáltatás alapját képező nyomkövető eszköz gyártására, hardverfejlesztésre, üzemeltetésre, marketing költségekre, illetve a kapcsolódó applikáció fejlesztésére használják majd fel.

„A kerékpárba beépített nyomkövető eszköz GPS-koordinátái alapján egy mobilapplikációval a tulajdonos vagy ismerősei – vagy a jövőben a hatóságok – valós időben nyomon követhetik, hogy a kétkerekű merre jár, lopás esetén könnyen azonosítható a bicikli holléte" - mondja Antal Csaba a Hargamon Kft. üzletfejlesztési igazgatója.

„Az elektromos rásegítéses megoldások Európa számos országában elterjedtek, és a kerékpárkínálat jelentős részének felszereltségéhez tartoznak. Hazánkban a kerékpárlopások sajnos viszonylag gyakorinak mondhatók, miközben a kerékpározás egyre népszerűbbé válik, így bízunk benne, hogy a Hargamon Kft. fejlesztése hamarosan rendkívül széles réteg igényeit lesz képes kielégíteni” – mondta el Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap elnök-vezérigazgatója.

A megállapodás pontos konstrukcióját nem hozták nyilvánosságra, annyi azonban az SZTA alapszabálya miatt biztosnak tűnik, hogy a tőkealap a befektetésért cserébe kisebbségi tulajdonrészt szerzett a cégben.