Gigantikus megszorítás kell a nullás költségvetéshez

Volner János
Budapest, 2014. október 14. Volner János, a Jobbik vezérszónoka felszólal a 2013-as büdzsé zárszámadásának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. október 14-én. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A Jobbik szerint az egyetlen reális esély arra, hogy 2018-ban nullszaldós legyen a költségvetés, ha a kormány gigantikus megszorításokat léptet életbe a ciklus folyamán. Az MSZP szerint elég lenne az áfacsalásokat felszámolni. 
Vágólapra másolva!

Volner János, az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának jobbikos elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón reagált cikkünkre, amiben azt írtuk, hogy a kormányfő egy háttérbeszélgetésen azt mondta: nullszaldós költségvetés a cél 2018-ra.

Az ellenzéki politikus szerint ez egy soha nem látott megszorító csomaggal vagy óriási gazdasági növekedéssel érhető el. A gazdaság állapotáról szólva ugyanakkor megjegyezte: "a multik érdekeit szolgáló gyarmati infrastruktúrába" az éves magyar GDP 6-7 százalékának megfelelő uniós támogatás folyik, ami e mérték harmadát képes gazdasági növekedésként produkálni.

Volner János Forrás: MTI/Soós Lajos

Volner János jelezte azt is, hogy a lakásépítések száma kevesebb mint ötöde a 2003-2004-es éveknek, a bérkülönbségek pedig jelentősen nőnek a nyugati országokéhoz hasonlítva.

Az áfacsalásokat kell felszámolni

Segítünk Orbán Viktornak - írja az MSZP. Szerintük nem kellene 2018-ig várni a nullszaldós költségvetésre, ha befolyna az a nagyjából ezermilliárd forintnyi áfabevétel, amit minden évben ellopnak. Ahogy írják, a csalás ezen a területen olyan mértékű, hogy arra az Egyesült Államokban is felfigyeltek, és az adóhivatal egyes vezetőit a korrupció gyanúja miatt nem engedik be az országba.