Nincs gumi, nincs szex Venezuelában az olcsó olaj miatt

kondom
intim
Vágólapra másolva!
Nem könnyű most a venezuelaiaknak. Az olcsó olaj miatt elszállt az infláció, alig van import, sorba kell állni az alapvető élelmiszerekért, az olyan termékekért, mint az óvszer, pedig vagyonokat kell fizetni.
Vágólapra másolva!

Egy 10-es csomag óvszer 755 dollárba, tehát jóval több, mint 200 ezer forintba kerül most Venezuelában. Sorba kell állni az alapvető élelmiszerekért is. Alig van hús, cukor, gyógyszerek, de szinte az összes alapvető fogyasztási cikkből hiány van. Az óvszer például már megfizethetetlenül drága – írja a Bloomberg. A 36 darabos Troja gumi 755 dollár a Mercado Libre piactéren. A 5683 forintos darabár már lehet akadálya az együttléteknek.

Forrás: Thinkstock

Nem mindennapi szinten érzik tehát a venezuelaiak a bőrükön az alacsony olajár hatását. Az ország exportjának 95 százaléka olajból származik, míg szinte minden mást importálnak. Az olajár 60 százalékos esésére a kormány megszorításokkal reagált, legfőképp az importot vágta vissza. A fogyasztási cikkek árai ezután ugrásszerűen elkezdtek nőni, és kialakult, a jelenlegi infláció 50 százalék körüli.

– nyilatkozta Bloombergnek a StopVIH szervezet vezetője. Venezuelában van a legtöbb HIV-fertőzött és itt a leggyakoribb fiatalkori terhesség is, így a szakértő szerint az alacsony olajár komoly társadalmi kockázatot is jelent.