Rogán: Be kell reteszelni az ország ajtaját

Ötpárti egyeztetés a terrorellenes fellépésről
Rogán Antal
Vágólapra másolva!
Minden körülmények között meg kell védeni a rezsicsökkentést, és javítani kell a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén – egyebek között erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP Mezőkövesden tartott frakcióülésének első napján a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint. A kormányfő kiállt a megélhetési bevándorlás visszaszorítása mellett is.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal a köztévében elmondta, a frakcióülés első napján Orbán Viktor meghatározta a következő három és fél év legfontosabb feladatát, azaz, hogy a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén javítsanak.

Orbán Viktor a bérből és fizetésből élők anyagi helyzetén javítana Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Erre úgy kell törekedni, hogy lehetőség szerint munkából minél többen és minél jobban tudjanak megélni. Hozzátette, a kormányzás elmúlt években képviselt céljait fenntartják: segély helyett munkát kell adni az embereknek, és törekedni kell a teljes foglalkoztatottság megvalósítására.

Megmenekültek az adósrabszolgák

Minden körülmények között meg kell védeni a rezsicsökkentést, egyrészt az Európai Unió azon törekvéseivel szemben, melyek megakadályoznák az irányított energiaárakat, másrészt gondoskodni kell arról, hogy elegendő és olcsó gáz jusson Magyarországra a következő években is – mondta Rogán Antal.

Rogán Antal elmondta, hogy a Fidesz-frakció álláspontja továbbra is az, hogy meg kell védeni a rezsicsökkentést Forrás: MTI/Illyés Tibor

A frakcióvezető szerint az adósrabszolgaságtól sikerült az embereket megvédeni, de ezt a munkát be kell fejezni, és végig kell vinni a bankok elszámoltatását. A kormányfő a frakcióülésen fontosnak nevezte, hogy féken kell tartani az árakat.

Nem kellenek a megélhetési bevándorlók

Rogán Antal a közrádióban is beszámolt a tanácskozás első napjáról, amelyen fontos szerepet kapott a megélhetési bevándorlás kérdése. Azt Orbán Viktor szerint nullára kell szorítani, úgy fogalmazott:

egyetlen megélhetési bevándorlóra sincs szükség. Ma ezt a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé, ezért erre kifejezetten törekedni kell törvényi változtatásokkal is, és nem szabad várni az Európai Unióra – mondta a Fidesz frakcióvezetője. Oroszország kapcsán elhangzott, onnan érkezik a gázellátás, és a rezsicsökkentést akkor tudják megvédeni, ha a gáz olcsó marad.