Obamával reggelizett a magyar pornópápa

2015.02.06. 12:39

Gattyán György, Magyarország leggazdagabb embere Facebook-oldalán azt írta, hogy részt vett a washingtoni Nemzeti Imareggelin az amerikai elnök és a buddhista vezető társaságában.

Barack Obama és a dalai láma társaságában vehettem részt a 63. amerikai Nemzeti Imareggelin – írta Facebook-oldalán Gattyán György, Magyarország jelenleg leggazdagabb embere. A Nemzeti Imareggelit 1973 óta rendezik meg rendszeresen, amerikai kongresszusi képviselők és a Fellowship Foundation nevű keresztény alapítvány szervezésében, de a több mint 3000 meghívottak listáján helyet kapnak más vallások képviselői is, az idén a száműzött tibeti vezető is.

Autóversenyző mondott beszédet

Az idei rendezvényen a hagyományoknak megfelelően beszédet mondott az amerikai elnök, az idei vendégfelszólaló pedig Darrell Waltrip NASCAR-versenyző volt. A vallási vezetők mellett az imareggelin rendszeresen részt vesznek magas rangú politikusok és üzletemberek is.

A leggazdagabb magyar

Utóbbiak csapatát erősítette Gattyán György is, aki a 2014-es adatok szerint az ország leggazdagabb embere volt 174,3 milliárd forintos vagyonnal. Gattyán vagyonát a Livejasmin.com nevű, streaming technológiára épülő pornósite elindításával alapozta meg, 2008-ban pedig megalapította az egyéb internetes szolgáltatásokat nyújtó Docler Holding cégcsoportot.