Vágólapra másolva!
Véget érhet a Hewlett-Packard január eleje óta tartó korrekciója. Az árfolyam a 2012 óta húzódó trendcsatorna aljáról pattant fel, amely így ismét a csatornatető felé vehetné az irányt. Mivel még nem távolodott el túlságosan a csatornaaljtól, kedvező hozam-kockázat arányhoz juthatunk.
Vágólapra másolva!

A 2012 vége óta tartó emelkedő trendcsatorna alja megfogta a HP legutóbbi visszaesését, erről elrugaszkodva ismét erősödésbe kezdett. A csatornaaljat az 50 hetes mozgóátlag is megerősíti, amely a trendcsatornához hasonlóan emelkedik, így együttesen tovább segíthetik az árfolyam emelkedését.

A HP heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Nagyon kedvező jelzés, hogy a csatornaalj, illetve a 200 napos mozgóátlag kettőse megfogta az árfolyamot. Sőt, erről elrugaszkodva ismét erősödésbe lendült, így az 50 napos mozgóátlag legyűrése után a csatornatető felé veheti az irányt.

A célszint tehát a jelenleg 43,5 dollár körül húzódó csatornatető lehet. Azonban az utóbbi hónapokban néhányszor elakadt a csatornatetővel párhuzamos egyenesnél, ám ez is csak 42 dollár körül jelenthetne akadályt. A további emelkedéshez az MACD indikátor hamarosan érkező vételi szignálja is löketet adhatna.

Ellenkező esetben a 36 dolláros támasz, a 200 napos mozgóátlag, illetve a csatornaalj foghatná meg a részvényt. Letörésük azonban nagyon kedvezőtlen jelzés volna, és így a technikai kép már korántsem volna olyan biztató. Ezért érdemes lehet valamivel 36 dollár alá helyezni a veszteségvágó megbízást, hiszen így még igen kecsegtető hozam-kockázat arányhoz jutunk.

A február 24-én érkező gyorsjelentés azonban igen fontos szerepet játszhat az árfolyam alakulásában. Ezt mindenképpen érdemes szemmel tartani, hiszen nagyobb árfolyammozgások követhetik, amelyek megnövelik a kockázatokat is.

A HP napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu