Már nem kell sorba állni a csekkel

2015.02.09. 09:44

Húsz csekkbefizető automatát állított üzembe a Magyar Posta. Több budapesti plázában és vidéki Auchanban is vannak terminálok.

Az automaták segítségével az ügyfelek gyorsan, sorban állás nélkül tudják intézni befizetéseiket. Az automatákon bankkártyával történik a csekkek fizetése, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.

Plázákban és Auchanokban keresse

Az üzletházakban elhelyezett automatáknál a késő esti órákig lehet csekket befizetni – közölte a posta. Automatát tettek többek között a budakalászi Auchanba, a Sugárba, a Mammutba és a Duna Plázába is. Vidéken többek között, Szegeden, Pécsett, Miskolcon és Debrecenben is vannak csekkbefizető terminálok. A teljes listát itt találja. 

Eltűnhetnek a hosszú sorok?Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az ablaknál még a kártyás fizetés sokba kerül

A csekkbefizető automata most még csak a teljesen megszemélyesített, gépi kitöltésű csekkeket fogadja el. A későbbiekben valamennyi bizonylattípusúcsekk is feladható lesz az automatákon keresztül. A csekkbefizető automata a QR-kóddal ellátott és a QR-kód nélküli csekkeket is elfogadja. 

A Magyar Posta azt is közölte, idén megteremtik annak feltételeit, hogy a postákon történő csekkbefizetés során a kártyával történő fizetés ne készpénzfelvételnek, hanem kártyás vásárlásnak minősüljön.