Az ukrán Uszikov családhoz köthető három vállalkozás ellen nyomozást indított az adóhatóság.

Három olyan cég ellen indult nyomozás, ami az Uszikov család érdekeltségi körébe tartozik: a V Plus K Kft., a FAMBIZ Kft. és a PROFIT TRANS Kft - írja a Figyelő.

Az ukrán Uszikov család újabb három vállalkozására vetült a gyanú árnyéka. A család azért lett ismer, hogy Eduard Uszikov lánya, Krisztina sajtóhírek szerint egy ideig Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó barátnője volt.

A NAV nyomoz

A lap "megbízható forrásból származó információi" szerint most mindhárom cég a NAV célkeresztjébe került. „Konkrét cégekre, személyekre vonatkozó kérdésekre nem tudunk tájékoztatást adni." - közölte a Figyelővel a sajtóiroda. Ugyanakkor a lap birtokába jutott hivatalos irat bizonyítja, hogy a szóban forgó három cég ellen nyomozás zajlik a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán.

Lapunk is megkereste a szóban forgó cégeket, a FAMBIZ és a PROFIT TRANS Kft-hez megadott telefonszámok nem csengtek ki, leveleinkre egyelőre nem reagáltak a vállalatok, sem a NAV. A V Plus K kft-nél idegen nyelvű hölgy vette fel a telefont, tört magyarsággal kis türelmet kért, majd hamarosan szétkapcsolt a vonal.