Rekordot döntött a lakáspiac

Vágólapra másolva!
Nagyon erős volt a január.
Vágólapra másolva!

Nem állt meg a gyorsuló növekedés az ingatlanpiacon. Az egyébként általában gyenge első hónapokhoz képest 9 ezernél is több adásvétellel indult a 2015-ös év, ez a válság óta a legerősebb adat. Az idei január így a tavalyihoz képest több mint másfélszeres forgalmat hozott, derül ki a Duna House ingatlanközvetítő cég jelentéséből. A szezonalitást figyelembe véve az idei évi forgalom elérheti a 140 ezres adásvételi darabszámot.

Buda a legdrágább

Januárban a keleti országrészben 128, nyugaton 139 ezer forintos négyzetméterenkénti áron vették a paneleket. Ugyanezt a típust Pesten 202, Budán 238 ezres átlagon vásárolták. A téglaépítésű lakásokért keleten 155, nyugaton 173 ezer forintot fizettek négyzetméterenként, a pesti oldalon már 223-at, a Belvárosban 346-ot és Budán kereken 360 ezret, áll a jelentésben.

Angyalföld a legnépszerűbb

Elvehetetlennek látszik a XIII. kerülettől a népszerűségi lista vezető szerepe, írja a Duna House, az érdeklődők 22 százaléka jelölte meg, mint potenciális vásárlási lokációt. A VI. kerület sem sokkal maradt el, ezt a vevőjelöltek 20,4 százaléka, míg a VII.-et 19,5 százaléka jelölte meg. A rangsorban a következő a XIV. kerület lett 18 százalékkal. A budai oldalon a XI. kerületet a venni szándékozók közel 17 százaléka jelölte meg lehetséges célterületnek, míg a II.-at 15 százalék.