A termékbemutatókon általában átverik a fogyasztókat

Vágólapra másolva!
"Meg kellene szüntetni a termékbemutatókat, hiszen még mindig jellemző, hogy becsapják a fogyasztókat, tisztességtelenül járnak el velük szemben" - véli a Budapesti Békéltető Testület elnöke.
Vágólapra másolva!

Baranovszky György erről annak kapcsán beszélt, hogy megjelentek a szervezet 2014-es összesített statisztikái, amelyek szerint mind a fogyasztók, mind pedig a cégek többször fordultak hozzájuk, mint egy évvel korábban.

Nagyobb elfogadottság

2014-ben 3800 ügy érkezett a testülethez, 15 százalékkal több, mint 2013-ban, az eléjük került ügyek 50 százaléka egyezséggel zárult, a cégek pedig mintegy 80 százalékban végrehajtották az általuk megfogalmazott ajánlásokat.

Kockázatos termékbemutatók

Az elnök megismételte korábbi álláspontjukat, amely szerint meg kellene szüntetni a termékbemutatókat, hiszen tapasztalataik alapján még mindig jellemző, hogy becsapják a fogyasztókat, tisztességtelenül járnak el velük szemben, és továbbra is megfoghatatlanok a fogyasztói csoportok.

Többet panaszkodnak a magánóvodákra

Említésre méltó tendencia továbbá, hogy egyre több panasz érkezik képzésekkel és magánóvodákkal kapcsolatban. Általános probléma az is, hogy az építkezéseknél és felújításoknál szerződések nélkül dolgoztatnak a megrendelők, aminek hiányában a fogyasztói jogok érvényesítése később szinte lehetetlen.