Kulcsfontosságú szintnél a First Solar

Vágólapra másolva!
Kulcsfontosságú szintnél van a szebb napokat is megélt First Solar árfolyama, a tét pedig nem kisebb, mint a következő hetekben várható irány. Bár a jelek egyelőre a további menetelés felé mutatnak, kedvezőtlen esetben nagyobb esés is jöhet az árfolyamban, így nem árt folyamatosan figyelni.
Vágólapra másolva!

Jó formában van a First Solar az elmúlt hetekben, a szeptember óta látott közel 50 százalékos zuhanás után megtalálta a 40 dollár közeli mélypontját a részvény, ahonnan már egészen 50 dollár közelébe sikerült visszatérni. Ezzel első fontosabbnak tekinthető ellenállásához érkezett az árfolyam, rövid távon pedig kulcsfontosságú lehet, hogy sikerrel töri-e át ezt a szintet a papír, vagy éppen visszapattan arról.

Akár az 58 dolláros szintekig is eljuthat első nekifutásra a First Solar, amennyiben az 50 dolláros akadályt sikerül átugrani. Ezzel már a 200 napos mozgóátlagnál lenne az árfolyam, ha pedig ezt a szintet is sikerülne túlszárnyalni a nagy menetelésben, akkor a lokális csúcsokig, 72-74 dollár közelébe is eljuthat a részvény.

Kedvezőtlen esetben a pár hete tartó emelkedő trendvonal, és az 50 napos mozgóátlag foghatná meg az árfolyamot a nagyobb eséstől. Mivel a First Solar árfolyama meglehetősen nagy mozgásokra képes, könnyedén lehet, hogy az 50 dolláros ellenállásról való esetleges lefordulás után 40 dollár közelébe is visszacsúszhat az árfolyam.

Az indikátorok egyelőre emelkedő trendben mozognak, igaz az RSI 65-ös értékével már nincs messze a túlvettségtől. Az MACD ezzel együtt még csak most került a nulla fölé, ami azért az emelkedő trend mellett nem fest rossz képet.

A First Solar napi grafikonja (Nasdaq: FSLR) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A 2012 óta tartó szárnyalásnak közben már meg volt a jelentős korrekciója, miután a 11,5 dollár és 74 dollár között húzott Fibonacci számok alapján éppen a 61,8 százalékos szinttel küzd most az árfolyam, 50 dollárnál. Mivel a 200 hetes mozgóátlag is itt található, így ennek a szintnek látható, komoly szerepe van a részvény szempontjából.

A következő megálló kedvező esetben a 76,4 százalékos Fibonacci szint lehet, hol máshol, mint 58-59 dollárnál, az 50 hetes (200 napos) mozgóátlaggal együtt. A heti grafikonon látható indikátorok közben kedvezően festenek, az MACD éppen most adhat vételi jelzést, az RSI pedig még csak a 45 közelében jár. Hosszabb távon nem kizárt, hogy a korábbi lokális csúcsokig, 74 dollárig is eljut a részvény, ennél messzebb azonban pár hónapos időtávon vélhetően nem érdemes nézni.

Összességében így vízválasztó szintnél található a szebb napokat is megélt First Solar árfolyama, amennyiben sikerül áttörni az 50 dollár körüli szinteket, az nagy menetelés előtt nyithatja meg a teret. Mindenképpen érdemes lehet figyelni tehát az árfolyamot.

A First Solar napi grafikonja (Nasdaq: FSLR) Forrás: AmiBroker, Investor.hu