Vágólapra másolva!
Hatalmasat ugrott az elsősorban Nivea arckrémjeiről híres Beiersdorf árfolyama, miután a várakozásokat meghaladó eredményekről számolt be a reggeli órákban.
Vágólapra másolva!

Rendkívül fontos szintekre érkezett a német Beiersdorf részvényének árfolyama a mai megpattanással, a papír gyakorlatilag beállított a még januárban felállított 79,22 eurós történelmi csúcsot. Mindebben komoly szerepet játszott a 2014-es év eredménye, melyet reggel publikált a cég.

Lássuk a főbb számokat:

  • A 6,29 milliárd eurós bevétel mintegy 2,3 százalékkal haladja meg a 6,25 milliárdos várakozást.
  • A 861 millió eurós tisztított üzemi profit szintén meghaladja a 814 milliós elemzői konszenzust.
  • Az 537 milliós eurós várakozással szemben 581 millió eurós tisztított nettó eredményről számolt be a Beiersdorf.

Minden lépésével azonban mégsem sikerült lenyűgözni a befektetőket, a cég ugyanis továbbra is 0,7 eurós egy részvényre jutó osztalékot tervez kifizetni, ami így elmarad a 0,8 eurós elemzői konszenzustól.

Az elért eredmény ráadásul annak tudatában is pozitívan értékelhető, hogy 2014-ben zsugorodott a globális kozmetikai piac. Ennek ellenére bizakodóan tekint a jövőbe a vállalat vezetése. Idén például 3-5 százalékos bevétel növekedésre számítanak a tavalyi 2,3 százalékos bővüléssel szemben, ami így összhangban van az elemzők által várt 4,7 százalékos expanzióval.

Forrás: Investor.hu

Habár csúcson is járt az árfolyam, a lendület gyorsan alábbhagyott, hiszen az árfolyam kora délutánra 77,5 euró közelébe is visszacsúszott, így a nagy kitörés pedig még várat magára. Ha ez rövidesen nem jön össze, akkor akár 75 euró alá is visszakorrigálhat az árfolyam, aminek az eleste már nem lenne túl jó jelzés.

Beiersdorf napi grafikon (Xetra) Forrás: Investor.hu