Bombaformában a Metro

Vágólapra másolva!
Jó erőben van az utóbbi hetekben a Metro. A részvény kitört a csökkenő trendcsatornából, melyet már vissza is tesztelt, és ismét erősödésbe kezdett. Ráadásul hamarosan aranykereszt jelzés is segítheti a további erősödésben, így a technikai kép alapján igencsak vonzó a részvény.
Vágólapra másolva!

Kitört a 2013 vége óta tartó csökkenő trendcsatornából a Metro. Ez nagyon kedvező jelzés lehet, ráadásul a csatornatetőt már vissza is tesztelte az árfolyam, majd ismét erősödésbe lendült, és már a 30 eurós ellenállást is legyűrte. Igen biztató lehet az is, hogy mind a kitöréshez, mind a trendvonalról való elrugaszkodáshoz az átlagosnál jóval nagyobb forgalom párosult, amely megerősítheti a pozitív jelzéseket.

Pozitívum lehet még, hogy a meghatározó mozgóátlagok hamarosan aranykeresztet formálhatnak. A vételi jelzés további erősödésre sarkallhatná a részvényt.

Ebben az esetben elsőként a 33 eurós ellenállást érhetné el az árfolyam. Ezt legyűrve azonban az sem kizárt, hogy akár a 37 eurós lokális csúcsot is eléri.

Van azonban egy intő jel is, hiszen az RSI indikátor túlvettséget jelez. Ez azért lehet aggasztó, mert legutóbb komoly visszaesés követte az ehhez hasonló jelzést. A közelben húzódó 30 eurós szint letörés igen kedvezőtlen fordulat volna technikai szempontból, így érdemes lehet 29,5 euró helyezni a veszteségvágó szintet

A Metro (Xetra: MEO) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Az elmúlt hetekben a csatornatető mellett az 50, illetve 200 hetes mozgóátlagot is áttörte az árfolyam. Főleg a 200-as mozgóátlag áttörése lehet igen kedvező jelzés, hiszen erről legutóbb még a csatornatető elérése előtt lefordult.

Akár a 37 eurós ellenállást is elérhetné a részvény, hiszen igen komoly erőt demonstrált az utóbbi hetekben. 37 euró fölé azonban utoljára 2011-ben jutott a részvény, így ez komoly akadálynak bizonyulhat, azonban elérése is már 20 százalék körüli emelkedést jelentene.

A Metro (Xetra: MEO) heti árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu