Felújítják a veszprémi húszemeletes toronyházat

némedi lajos plakát némedi lajos plakát
veszprém választás riport
Vágólapra másolva!
Nem kampányfogás, becsületbeli ügy, mondja a fideszes jelölt.
Vágólapra másolva!

Nem kampányfogás, hanem becsületbeli ügy a veszprémi húszemeletes toronyház felújítása, és ráadásul illeszkedik a kormány rezsicsökkentési programjához, mondta Némedi Lajos (Fidesz–KDNP), a város alpolgármestere és a Fidesz jelöltje a közelgő időközi választáson.

Mintaprogram

Mintaprogramként végzik el a toronyház komplett energetikai felújítását, ami a külső szigetelést, a fűtés-hűtés, a vízellátás és az elektronikai rendszer korszerűsítését egyaránt magában foglalja, mondta el Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által elkészített tervből a lakók döntése alapján választják ki a megvalósítandó elemeket, a beruházás költsége várhatóan 500 millió és 1 milliárd forint között lesz. Az építkezés jövő tavasszal kezdődik, és 2016 őszén fejeződik be.

Uniós pénzből

Az uniós forrásból megvalósuló fejlesztés 70 százalékos energiamegtakarítást eredményez majd, állítja az államtitkár. Országosan 240 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre a társasházak energetikai korszerűsítésére.