Magyarország 4000 milliárd forintot kap gazdaságfejlesztésre

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság elfogadta a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó mindhárom operatív programot, így több mint 4 000 milliárd forintos uniós forrás áll rendelkezésre közvetlen gazdaságfejlesztésre tavasztól, közölte a minisztérium.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében 2 733 milliárd forint használható fel a hozzáadott érték emelése, a foglalkoztatás bővítése, az új vállalkozások számának növelése érdekében.

A Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) 1 231 milliárd forint áll rendelkezésre és küldetése, hogy Budapesten és Pest megyén kívüli valamennyi megye, térség és település esetében megtalálja és erősítse azokat a fejlődési elemeket, amelyekkel erőforrásaik kibontakoztathatók és aktivizálhatók.

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programra (VEKOP) jutó 288 milliárd forint pedig a Közép-magyarországi régió (EU besorolás szerint fejlett régió) versenyképességének javítására, térségei és települései gazdaságfejlesztési elképzeléseinek támogatására szolgál. A programnak emellett egyszerre kell megoldást nyújtania a főváros fejlődésére és Pest megye térség specifikus kihívásaira.