Vágólapra másolva!
Már 60 százalékos leárazás van a Baumax áruházakban, a megmaradt csempéket, szanitereket és csavarokat még olcsóbban meg lehet venni. Bár az üzletek egyre üresebbek.
Vágólapra másolva!

A Baumax januárban jelentette be, hogy az év második negyedévében kivonul Magyarországról. A barkácsáruházlánc a 14 magyarországi áruházát áprilisig sorban bezárja.

Jön a csoportos létszámleépítés

Az Origó úgy tudja, a baumaxosok csütörtökön kapják meg a csoportos létszámleépítésről szóló papírt. A dolgozókat arra bíztatják, hogy írjanak önéletrajzot, és azokat eljuttatják a Möbelix menedzsmentjének. Ezen kívül keveset tudnak arról, hogy mi lesz velük.

Kiközvetítenék a dolgozókat

Úgy tudjuk, a Baumax több céggel is egyeztet, hogy minél több munkavállalót kiközvetíthessenek március 31-ig. Az Origónak nyilatkozó Baumax-alkalmazottat egyelőre senki sem kereste munkaajánlattal.

Az MMXH Kft. a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetőjének sajtósa azt mondta az Origónak, hogy február 25-én egy sajtótájékoztatón beszélnek majd arról, hány baumaxost vesz át a Möbelix.

Üresek a polcok a Baumaxokban Fotó: Bielik István - Origo

Az MMXH Kft. a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolja meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét - közölte januárban az Origóval Simonyi András. A Möbelix ügyvezető igazgatója nem zárta ki, hogy a baumaxos dolgozók a Möbelix üzletekben kaphatnak majd munkát.

Feszült dolgozók

Az Origónak egy 17 éve Baumaxban dolgozó alkalmazott azt mondta, hogy úgy tudják, kapnak végkielégítést. Ő mindenképpen megírja önéletrajzát és meghallgatja, mit ajánl neki a Möbelix. Most úgy ötvenen dolgozhatnak az áruházban, véleménye szerint ennyi emberre nem lesz szüksége a bútorboltnak.

Már 60 százalékkal olcsóbban adnak mindent Fotó: Bielik István - Origo

A készlet szinte elfogyott

Információink szerint az áruházak már március 22-én bezárnak. A Baumax azt mondta az Origónak, a barkácsáruházakat március 31-ig biztosan bezárják, korábbi zárási időpontokról nem tudnak információt adni.

A kiárusítást sikeresnek tartják, és a készletek nagy része már elfogyott.