Offshore cégeket tiltott ki az MNB

Vágólapra másolva!
Kitiltott Magyarországról egy Panamai és egy Seychelle-szigeteki offshore céget az MNB. A két cég engedély nélküli befektetési szolgáltatást és nem bejelentett ügynöki tevékenységet végzett.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint kitiltották az országból a Different Choice FBC Inc. nevű panamai, és a Forex Club Inc. Seychelle-szigeteki offshore céget, mivel azok a szükséges engedélyek nélkül végeztek gazdasági tevékenységet.

Ideiglenes döntés

A cégek ellen piacfelügyeleti eljárás után hoztak döntést, ahol megállapították, a két cég "Magyarországon rendszeres gazdasági tevékenysége keretében befektetési szolgáltatási tevékenységet, kiegészítő szolgáltatást, valamint függő ügynöki tevékenységet végzett. Csakhogy a társaságok nem rendelkeznek a befektetési tevékenység végzéséhez szükséges jegybanki engedéllyel, illetve a függő ügynöki tevékenységre előírt bejelentési kötelezettséget sem teljesítették."

Az MNB mindkét társaság ellen ideiglenes intézkedés keretében azonnali hatállyal megtiltotta az engedélyhez és bejelentéshez kötött tevékenységek jogosulatlan végzését. Az eljárás még nem zárult le, így a jegybank további szankciókról is dönthet.