Parfümmaffiára csapott le a NAV

2015.02.23. 10:05

Több mint két és fél milliárd forintnyi áfát titkolt el egy illegális parfüm-nagykereskedő bűnszervezet, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói számoltak fel. Az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek, tájékoztatott Barnáné Horváth Melinda, a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

A szlovák adóhatóság is besegített

A szervezet úgy működött, hogy egy budapesti férfi szlovák gazdasági társaságok nevében rendelt parfümöt az Amerikai Egyesült Államokból. A nagy mennyiségű árukészletet papíron egy fiktív személyen keresztül értékesítették, valójában azonban a férfi által bérelt budapesti raktárba került, mondta el Barnáné Horváth Melinda.  A parfüm-nagykereskedés készletét kiegészítették Európából beszerzett áruval is, majd egy jól bejáratott vevői kör részére értékesítették.

A NAV pénzügyi nyomozói és szlovák kollégáik több helyszínen tartottak házkutatást, és lefoglalták a bűncselekmény bizonyítékait. Emellett lefoglalták a bűnszervezet raktárának teljes készletét, százezer doboz, több mint nyolcszáz különböző márkájú parfümöt, mintegy egymilliárd forint értékben. A férfi a parfümökből származó bevételéről adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be, forgalma azonban a raktárban lévő számítógépből és a nyomozás adataiból pontosan nyomon követhető volt.