5 milliárd forintos megállapodást nyert el a Rába

Rába napi grafikon
Vágólapra másolva!
5 milliárd forint értékű keretszerződést írt alá a Rába Jármű Kft. és a budapesti székhelyű,katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozó BM Heros Zrt. Az elsőlehívás megérkezett, és ezzel megkezdődhet a hazai igényekre szabott, kiváló vezetési ésterepjárási tulajdonságokkal rendelkező tűzoltógépjárművek szériagyártása.
Vágólapra másolva!
  • A megkötött három évre szóló megállapodás keretében a katasztrófavédelmi járművek alvázát a Rába Jármű Kft., míg a felépítményt a BM Heros Zrt. gyártja majd. Az első lehívás összértéke mintegy 350 millió forint. Az első lehívást várhatóan továbbiak követik, ezzel elkezdődik a három évre tervezett program megvalósítása.
  • A bejelentett 5 milliárd forintos megrendelekés tulajdonképpen nem számít újdonságnak, hiszen a január végén megjelent Közbeszerzési Értesítőben is fellelhető volt a megállapodás.
  • Azóta mintegy 14 százalékos árfolyam emelkedést produkált a Rába árfolyama, így a mai bejelentésre már csak arra futotta, hogy mérsékelje a napközben összeszedett 2 százalék körüli mínuszát.
Rába napi grafikon Forrás: Investor.hu