Brüsszelben elfogadták a görögök javaslatait

Európai Bizottság
European flags flutter in front of the European Commission’s Berlaymont building in Brussels, on September 22, 2014. Belgian authorities confirmed they had made several arrests as they sought to prevent jihadist fighters or sympathisers with the Islamic State extremist group from carrying out attacks against the European Commission’s Berlaymont building. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
Vágólapra másolva!
Befejeződött az eurózóna pénzügyminisztereinek telefonos konferenciabeszélgetése, melynek során elfogadták az Athén által előterjesztett görög reformcsomagot, amely előfeltétele volt a Görögországnak nyújtott pénzügyi mentőcsomag meghosszabbításának.
Vágólapra másolva!

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztosa szerint az eurócsoport elfogadta a görög kormány javaslatait, így elhárult az azonnali krízis veszélye. A biztos szerint a keddi megállapodás megteremti a lehetőséget, hogy tagállami szinten is elfogadják a Görögországnak nyújtott hitelprogram meghosszabbítását. Németországban előreláthatólag pénteken dönthetnek erről.

A legutóbbi választásokat a Sziriza azzal a programmal nyerte meg, hogy véget vetnek a megszorításoknak, amiket az eurócsoport az eddigi hitelcsomagokért cserébe elvárt. A görög kormány február 20-án, pénteken kötött kompromisszumot az eurócsoporttal a reformcsomagról, amelyet hétfőn tettek le az asztalra.