Hamarosan Facebookon is fizethetünk Visa kártyával

facebook instagram tablet mobil
Vágólapra másolva!
A Visa-kártyákkal hamarosan már a vezető közösségi médiahálózatokon is lehet fizetni vagy pénzt küldeni. A Visa Direct demó verzióját a barcelonai Mobile World Congressen mutatják be, március 2-5. között.
Vágólapra másolva!

Globálisan bővíti peer-to-peer fizetési megoldását a Visa Europe, és a fastacash-sel együttműködve vezető közösségi médiahálózatokon keresztül is elérhetővé teszi a fizetést, jelentette be a nemzetközi kártyatársaság. A Visa Europe a Visa Direct megoldás demó verzióját a barcelonai Mobile World Congressen mutatja be, március 2-5. között.

20 nyelven érkezik

A Visa Europe Visa Direct (korábbi nevén Visa Personal Payments) szolgáltatással a Visa kártyabirtokosok gyorsan és biztonságosan, különféle pénznemekben küldhetnek pénzt mindössze egyetlen mobiltelefonszám segítségével. A nyártól elérhető, kiterjesztett Visa Direct szolgáltatás 20 nyelven érkezik, és többféle pénznemet támogat.

Hamarosan Facebookon is lehet majd pénzt küldeni Visa-kártyával Forrás: Thinkstock

A Visa Direct segítségével történő peer-to-peer fizetéshez a felhasználóknak egy mobiltelefonos alkalmazásra vagy egyéb, saját bankjuk által biztosított felhasználói interfészre van szükségük. Ezután megadják az elutalni kívánt összeget, és kiválasztják a küldési csatornát: ez lehet egy telefonszám, vagy - hamarosan a fastacash segítségével - egy közösségimédia-platform. Ezt követően a felhasználóknak már csak ki kell választaniuk, hogy kinek küldik a pénzt, aki ezután értesítést kap a fizetésről.

Pénzt lehet vele küldeni

A 2012-ben Szingapúrban bejegyzett fastacash általános platformot kínál, amellyel a felhasználók értéket (pénzt és egyéb tokenértékeket) küldhetnek digitális tartalmak (fénykép, videó, hangfájl, üzenet) kíséretében olyan közösségi hálózatokon, mint a Facebook, a Twitter, a WhatsApp és a LinkedIn, valamint üzenetküldő platformokon keresztül.