Jégszamovárból folyik a vodka

Orosz bál
Orosz bál Gzhel Moszkvai Táncszínház művészei
Vágólapra másolva!
Március elején Orosz Bált rendeznek Budapesten. Az Üzletrész arra volt kíváncsi, hogy milyen hatással van a nemzetközi helyzet a bál megszervezésére.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök miatt?

Akik azt hiszik, hogy a bálnak bármi köze van az orosz elnök budapesti látogatásához, azok nagyot tévednek, az idei rendezvényt már egy esztendővel ezelőtt meghirdettük, amikor még szó sem volt a Putyin-látogatásról – jegyezte meg a bál ötletgazdája, Rózsa B. György, akinek ügynöksége idén hetedik alkalommal szervezi a nőnapi Orosz Bált.

Orosz bál Gzhel Moszkvai Táncszínház művészei Forrás: Rózsa PR Ügynökség

Minden az orosz kultúráról szól

Kétség kívül megnehezíti munkánkat az ukrajnai konfliktus. Már tavaly is „begyűrűzött” hatása a bálra, a kijevi események miatt akkor, közvetlenül a bál előtt, át kellett programoznunk a műsort. Idén viszont látványos műsort kapnak a vendégek, orosz zenészek és táncosok érkeznek Moszkvából – őket hiányolta legjobban tavaly a bál közönsége. Nem hiányoznak az orosz balettiskola képviselői sem és meglepetés lesz a standardtáncosok műsora, zenéje is.

És az ukránok?Együtt báloznak az oroszokkal?

-Ukránok is vásárolnak belépőjegyeket?

Többnyire nem tudom, hogy ki az ukrán, ki az orosz, számomra egyformán vendégek. Ez egy kulturális rendezvény, ahol az értéket a zene, a különböző stílusú táncok, a balett és a kulináris élvezetek jelentik. Nem titkolom, vannak olyan ukrán ismerőseim – tudom, mert büszkék nemzetiségükre – akik eddig törzsvendégeink voltak, idén azonban nem jönnek bálozni és van ellenpéldám is. Lesznek viszont angol és kanadai vendégeink, jönnek Csuvasföld fővárosából, Csebokszáriból, sőt még Ukrajnából is. A magyarországi oroszok közül sok az „elsőbálozó” azaz most jönnek először, lehet, hogy ez most presztízskérdés számukra. Egyébként ukrán művészek is jelentkeztek, hogy szívesen adnának műsort a bálon, de úgy gondoltam, hogy idén (az esetleges otthoni fogadtatás miatt) nem kérem fel erre őket.

2014 orosz bál Forrás: Rózsa PR Ügynökség

Jégszamovárból folyik a vodka

Mi az, ami miatt sok az évről évre visszatérő magyar vendég?

Nyelvi akadály nincs, mert a bálon magyarul is beszélnek. Csábító, hogy az ismert fővárosi bálokhoz képest visszafogott a belépőjegy ára, ahhoz képest, hogy a pezsgő Oroszországból érkezik, mellette kaviár és vodka fogadja a vendégeket, a báltermi műsoron kívül gazdag, fél tucat báltermen kívüli programunk lesz, amelyeken több száz, különböző ajándékot kapnak a résztvevők... Jégszamovárból folyik a vodka, koktélok várják a vendégeket, a borok is finomak, pezsgőkóstolót tartunk és a tombolán kívül minden benne van a belépőjegy árában. A tombolán a többi között félmillió forintos ékszert és moszkvai repülőutakat lehet nyerni egy ottani ötcsillagos szálloda vendégszeretetével együtt.

Miért ne jönnének tehát a magyarok is?