Kalapáccsal verik szét a Baumax áruházakat

baumax végkiárusítás
Vágólapra másolva!
Egy Baumax áruházból lesz még az idén Möbelix vagy Mömax, a további átvett Baumax áruházakról a következő 2-2,5 év során döntenek – mondta Simonyi András, a Möbelix ügyvezető igazgatója. A napokban nyílik meg a Möbelix legújabb áruháza a Savoya Parkban.
Vágólapra másolva!

Az MMXH Kft. a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolta meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét - közölte az Origóval Simonyi András, a Möbelix ügyvezető igazgatója. Azt kihangsúlyozta, hogy csak az ingatlanokat vették meg, nem pedig a Baumaxot.

Kivonul a Baumax Magyarországról Fotó: Bielik István - Origo

Egy üzletnyi dolgozó maradhat

Az áruházakat át kell alakítani, mondta Simonyi András. A jelenlegi Baumax áruházak világítása, térbeli kialakítása, az üzletek beosztása komoly átépítésre szorul, hogy bútoráruházat lehessen bennük nyitni.

A baumaxos dolgozók egy része a Möbelix-üzletekben kaphat majd munkát. Néhány baumaxos már most a Möbelixnél dolgozik, de Simonyi András azt mondta, hosszú távon csak egy áruháznyi baumaxost tudnak majd átvenni. A budapesti III. kerületi Baumax áruházból nagy valószínűséggel még az idén Möbelixet varázsolnak, egy áruháznyi dolgozóra tehát szükségük lesz. Az ügyvezető igazgató úgy tudja, hogy a baumaxos dolgozók iránt van kereslet a munkaerőpiacon.

Az erőforrásoktól függ

A többi áruház sorsáról a következő 2-2,5 évben döntenek majd. Az, hogy melyik volt Baumaxból lesz Möbelix vagy Mömax, a cég erőforrásaitól függ. Egyelőre felmérik, mely boltokat érdemes átalakítani egyáltalán, melyiket érné meg, mennyibe kerülne. Annyi biztos, hogy végül nem lesz minden Baumaxból Möbelix, mondta el Simonyi András.

A III. kerületi Baumaxból még idén Möbelix lesz Forrás: Wikimedia Commons

A baumaxos dolgozók aggódnak

A Baumax AG kommunikációs munkatársa korábban közölte, a Baumax Magyarország Zrt. 788 alkalmazottat foglalkoztat. A Baumax alkalmazottai a múlt héten kapták meg a csoportos létszámleépítésről szóló papírt. A dolgozókat arra biztatják, hogy írjanak önéletrajzot, és azokat eljuttatják a Möbelix menedzsmentjének.

A Baumax januárban jelentette be, hogy az év második negyedévében kivonul Magyarországról. A barkácsáruházlánc a 14 magyarországi áruházát áprilisig sorban bezárja.