A miénk a világ egyetlen paypassos csocsóasztala

csocsó, MasterCard, paypass
A legsziporkázóbb előadásokat is komolyan veszélyezteti az egyetem új sztárja, a paypassal működő csocsóasztal
Vágólapra másolva!
Klubhálózatot hoz létre az egyetemeken a MasterCard, és ezekben a helyiségekben színét sem látják készpénznek. Még egy kakaóért is kártyaérintéssel fizetnek az egyetemisták.
Vágólapra másolva!

A MasterCard a MEEX-szel közösen ezidáig a Budapesti Műszaki Egyetemen, illetve Szegeden és Debrecenben létesített ilyen speciális élményközpontot, ahol Xbox konzolok és gamer sarkok várják a diákokat, ahol készpénzmentes fesztiválokra válthatnak jegyet, telekommunikációs szolgáltatásokat és IT-termékeket rendelhetnek. A lounge-nak nevezett közösségi terekben meetupokat is szerveznek rendszeresen, ahol fiatal vállalkozók és startupperek mesélnek a hallgatóknak arról, ami mögöttük áll.

A MasterCardnak nem ez az első huszonéveseknek szóló projektje: számos magyar zenei fesztivált támogat, így többek közt a Szigeten, a Volton, a Soundon és még közel tucatnyi eseményen évek óta dedikált célja a cashless fizetés népszerűsítése a fiatalok körében.

A magyar fesztiválközönség hamar elfogadta a teljesen cashless rendezvényeket Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mondovics Péter, a MasterCard marketingigazgatója szerint Magyarország rendkívül innovatív hely, tudósaink rengeteg, a hétköznapokba ma már beépült találmányt adtak a világnak. A paypass kapcsán kifejtette, a fizetéstechnika kérdésénél kevés unalmasabb téma van, de ezen is segít az innováció – aki megtalálja benne a játéktényezőt, máris élettel tölti meg. A fesztiválkártya ilyen fejlesztés volt, olyan marketingesek jártak a csodájára, akik sokkal híresebb, drágább, hangosabb fesztiválokhoz szoktak. A paypass mozgalom 2009-ben indult el, és hazánk az élvonalba tartozik az egyérintéses üzemmód használatát illetően.

A lounge-hálózatról a marketingigazgató elmondta, a három már megvalósult helyiség után célbavesznek más fontos egyetemeket is, köztük a Corvinust, a Budapesti Gazdasági Főiskolát, az ELTE-t, de jelenleg talán a régi és patinás Műszaki Egyetemen látogatható helyiségre a legbüszkébbek. Örülnek, hogy Debrecennel is létrejött az együttműködés, ez a legnépesebb magyar felsőoktatási intézmény a maga 32 ezer hallgatójával, közülük közel 4 ezren külföldiek.

A hálózatjelleg dacára minden lounge másképp néz ki, bár mindegyikben lesz DJ pult, rímelve ezzel a fesztiválhangulatra is. Fontos szempont az is, hogy – helyismeretük utolérhetetlen lévén – a lounge-okban diákok fognak dolgozni.

A legsziporkázóbb előadásokat is komolyan veszélyezteti az egyetem új sztárja, a paypassal működő csocsóasztal Forrás: Egyed Péter

A marketingigazgató leszögezte, külön örömük és büszkeségük, hogy a Budapesti Műszaki Egyetem az egyetlen olyan hely a világon, ahol – egy meccs 50 forint – a csocsóasztal kizárólag paypassal működik.