Csaknem 100 új munkahely banki IT-szakembereknek

Vágólapra másolva!
Pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be a Misys, hogy 100 százalékban felvásárolja a miskolci garázscégként induló IND Groupot. A hajdani startup a digitális banki felületek egyik legmenőbb európai specialistája.
Vágólapra másolva!

A Misys részeként az IND Group digitális banki termékcsaládja az egyetlen a világon, amely end-to-end lefedettséggel képes a banki informatikai folyamatokat kiszolgálni. A banki szoftvergyártó vállalatoknak hatalmas lehetőséget nyújtanak a fejlődő piacok, a Misys Digital Channels üzletág termékeit mianmari, indonéz, etióp és malawi pénzintézet is használja. De Európában is új nevekkel bővítette ügyfélkörét, valamint a magyar piacon is folytatja együttműködését stratégiai partnereivel.

A bankszektorban az utóbbi évek egyik legnagyobb kihívása a digitális transzformáció. Az ügyfélélmény, a mobilitás és a folyamatos innováció folyamatos fejlesztéseket követel meg. A Celent elemzőcég adatai alapján a globális banki IT költések 2015-ben 4,6 százalékkal, 196,7 milliárd dollárra nőnek. Ezen belül csak Európában 64,3 milliárd dollárt költenek a bankok, amiből 11 milliárdot fordítanak fejlesztésekre. Ez rengeteg lehetőséget jelent az innovatív szoftvergyártásban, de nem csak a piacon: az IND frusztrációmentes bankolást adó front-end platformja a Misys-on belül is egyre népszerűbb. Ezért a közeljövőben annyi fejlesztést terveznek Magyarországon, hogy mintegy 100 pénzügyi IT-szakemberi pozíció jön létre a Misys budapesti és miskolci irodájában.

Ők is startupként kezdték

Vinnai Balázs alig húszévesen alapította meg három csoporttársával az IND Groupot. Kezdetben webdizájnnal foglalkoztak, majd innovatív banki szoftvermegoldásaikkal garázscégből rövid idő alatt nemzetközi piacokon is elismert vállalattá váltak. 2003-ban az IND Group felvásárolta a Brokat AG-t, 2007-ben pedig üzletrészt adott el az Euroventures-nek: 4,4 millió euróért 28 százalékos tulajdont adott át. A cég az utolsó önálló évét 5,5 milliárd Ft-os árbevétellel zárta, és a régióból elsőként került fel a FinTech100-as listára. Termékeivel és menedzsmentje révén összesen 52 különböző díjat nyert el, Szingapúrban és Londonban két Finovate Best of Show díjat.

Az IND Group egyediségét leginkább annak köszönhette, hogy nem a banki elvárásoknak próbált megfelelni, hanem az ügyfelek bankolási szokásait figyelembe véve jutott el a végeredményig. „A nagy áttörést az hozta meg, amikor ráeszméltünk: nekünk nem kiszolgálni kell az ügyfeleinket, a bankokat, hanem olyan eszközt kell adni a kezükbe, amivel jobban tudják végezni a dolgukat” - foglalta össze Vinnai Balázs, a cég alapítója az IND Group vízióját.