Jól megy a Wienerberger szekere

Vágólapra másolva!
Mióta az osztrák Lenzing megtörte az évek óta tartó csökkenő trendvonalát, szép emelkedés bontakozott ki, a következő ellenállások eléréséig ráadásul még lehet tér az árfolyam előtt. Eközben a szintén bécsi piacon forgó Wienerberger kitöréssel próbálkozhat a következő hetekben, ami siker esetén újabb lokális csúcsokat eredményezhet.
Vágólapra másolva!

Lenzing: Szépen megtört a csökkenő trendvonal
(Bécs)

Még tavaly év végén törte meg a 2011 óta tartó csökkenő trendvonalát a Lenzing, az árfolyam pedig azóta is szépen emelkedik. A dupla alj formációt követően a technikai kép kedvező, ráadásul alulról már a trendvonal, illetve a felfele kanyarodó ötven hetes mozgóátlag is támaszt jelent.

A következő ellenállásig még van tér az árfolyam emelkedése előtt. A legközelebbi megállót 65 dollár jelentheti majd, addig bő tíz százalékos árfolyam emelkedés is elképzelhető.

A Lenzing heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

A napi grafikon alapján is szép kép tárul elénk, egy emelkedő csatornában halad ugyanis felfele az árfolyam, aminek jelenleg inkább az alsó széléhez vagyunk közelebb. Ahol egyébként az ötven napos mozgóátlag is védheti a papírt a további áreséstől.

Az emelkedő lendületet egyelőre az indikátorok is támogatják. Az MACD vételi jelzést adott, az RSI pedig még mindig emelkedő trendben mozog, távol a túlvettséget jelentő szintektől. 60 eurónál azonban van egy kisebb akadály, abban még elakadhat egy erősödő lendület.

A Lenzing napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Wienerberger: Ha kitör, még sokat mehet
(Bécs)

Erősen fest a Wienerberger grafikonja is, bár ebben az esetben az árfolyam már igen nagy emelkedésen van túl az elmúlt pár hónapban. Ezért is lehet, hogy 14 eurónál nagyobb erőgyűjtésre lesz majd szüksége a papírnak, hogy új lokális csúcsra lendüljön.

Egy kitörés azonban kedvező hozam-kockázat arányú beszállót teremthetne az elmúlt hetekben erős emelkedő trendvonal mentén mozgó papírokba. A következő fontosabb ellenállásig, vagyis 16 euróig ráadásul még van tér, aminek elérését az MACD indikátor jelzése is támogatja. Az RSI viszont nagy túlvettségre figyelmeztet.

A Wienerberger heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu