Boltzár: az üzletlánc embereket küld el

bolt ÉPÜLET FOTÓ ÁLTALÁNOS kapu tábla TÁRGY üzlet Budapest, 2014. július 7.
A CBA üzletlánc boltja egy budapesti bevásárlóközpontban 2014. július 7-én, ahol Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar dinnyét népszerűsítette.
MTI Fotó: Koszticsák Sz
Budapest, 2014. július 7. A CBA üzletlánc boltja egy budapesti bevásárlóközpontban 2014. július 7-én, ahol Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a magyar dinnyét népszerűsítette. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Március közepétől egymás után zárhatnak be az éjjel-nappali boltok a nyitva tartást korlátozó törvény miatt. E szerint ugyanis csak azok az üzletek maradhatnak nyitva éjjel-nappal, ahol a tulajdonos áll a pult mögött.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi munkavégzés tilalma mellett érvágást jelent az is, hogy a boltok csak reggel 6 és este 10 óra között lehetnek nyitva, éjszaka csak akkor árusíthatnak, ha a boltban a tulajdonos vagy családtagja áll a pult mögött – írja a Világgazdaság.

Embereket kell elküldeni

„Huszonöt egységből közel kilenc esik bele a világörökségi területbe, amely kivételt képez a törvény hatálya alól. A többit be kell majd zárnunk” – mondta egy üzletlánc tulajdonosa, aki több vállalkozóval érdekvédelmi szervezetet alapított.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A bolthálózatok csak a fővárosban csaknem háromszáz embernek adnak munkát, és esténként kilencezer vásárlót szolgálnak ki. A szervezet vezetője egyelőre nem tudja megbecsülni, hogy hány embert kell majd elbocsátani.

A teljes cikket itt olvashatja.