Buda-Cash: levelet kapnak a DRB-s ügyfelek

Egy postás választási értesítőt dob egy lakóház postaládájába Budapesten
Vágólapra másolva!
A DRB Bankcsoport betétesei legkésőbb március végéig megkapják a kártalanítást. A betéteseknek nincs teendőjük, a kártalanítást automatikusan kapják, a részletekről levélben kapnak értesítést.
Vágólapra másolva!

Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a holnapi naptól (március 4-től) elindítja és 20 munkanapon belül, legkésőbb 2015. március 31-ig befejezi a DRB Bankcsoport betéteseinek kártalanítását, miután a Magyar Nemzeti Bank elrendelte a csoporthoz tartozó bankok felszámolását, áll a szervezet közleményében.

Nincs teendőjük

"Az érintett bankok betéteseinek nincs teendőjük, a kártalanítást az OBA-tól automatikusan megkapják. A betéteseket a következő napokban levélben fogjuk értesíteni. A kártalanítással kapcsolatos információkat az országos, valamint a fiókhálózat által érintett megyei napilapokban elhelyezett hirdetmények útján hozzuk nyilvánosságra. Az ügyfelek kérdéseire éjjel nappal hívható telefonos ügyfélszolgálatunk válaszol" – mondta Fekete-Győr András, az OBA ügyvezető igazgatója.

A betétesek hamarosan levelet kapnak Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Így kapják a pénzüket

A betétesek a következő módokon fogják megkapni a pénzüket:

  • 500 forint és 100 ezer forint között postai kézbesítő viszi házhoz a kártalanítást.
  • 100 ezer és 2,5 millió forint között a postai kézbesítőtől kapnak értesítést, hogy melyik postán tudják felvenni az őket megillető összeget.
  • 2,5 és 5 millió forint között OBA Betétbiztosítási Kártya útján. A kártyát és a hozzá tartozó PIN-kódot tartalmazó borítékot, valamint a kifizetési elszámolást külön postai küldeményként állandó lakcímükön kapják kézhez a betétesek. A kártyával felvehetik az összeget az OTP Bank bankjegykiadó automatáinál (napi limit maximálisan 800 ezer forint), vagy egy összegben az OTP fiókjaiban és a postahivatalokban.
  • 5 millió forint felett az OBA által küldött levélben megnevezett takarékszövetkezeti fiókban rendelkezhetnek kártalanítási összegről – ez lehet betétlekötés, átutalás vagy készpénzfelvétel.

Összeghatártól függetlenül a jogi személyek, egyéb szervezetek és az egyéni vállalkozók - a kifizetési elszámolás és a tájékoztató postai átvételét követően - a kifizetési elszámolásban megjelölt takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel a kártalanítás összegét.