Aki e-könyvet olvas, annak a kényelem az első

Vágólapra másolva!
A felhasználói élmény a fejlesztés alappillére. Egyhamar nem lesznek olcsóbbak a készülékek.
Vágólapra másolva!

A világ harmadik legnagyobb e-olvasó gyártója, a PocketBook adatai szerint az e-olvasók eladási száma 2014-ben az előző évhez képest 30-40 százalékkal nőtt Európában, míg a világpiaci növekedés üteme elérte a 20 százalékot. Az idei trendek a még magasabb színvonalú szolgáltatásokról és a felhőalapú megoldások továbbfejlesztéséről szólnak.

A készülékek árában nem várható számottevő változás

A jelenlegi hardverszintű fejlesztések hagyományosnak mondhatók, a közeljövőben nem várható igazán jelentős változás az e-könyv olvasók felépítésében. Ez azt jelenti, hogy a készülékek ára sem fog számottevően változni.

A felhőtechnológiában a válasz

Idén a termékfejlesztés a felhasználói élményre fókuszál, minden 2015-ben piacra kerülő alkalmazásban és szolgáltatásban ez a kulcs. Az olvasók a már megismert, nagyon magas fokú kényelmet keresik az interakció többi fázisában is, a vásárlástól a szállításon át az adattárolásig. Az ilyen rendszerek kiépítéséhez a kulcs a felhőalapú technológiák használatában rejlik.

Az e-olvasás népszerűsége világszerte stabil és folyamatos növekedést mutat, ez a trend pedig a magyar piacon is érvényesül. Tisztán látszik, hogy a piac hálásan fogadja a fényviszonyoktól független olvasást, a szemkímélő kijelzőt, az alacsony energiafogyasztást: KSH adatai szerint a 2012-ben a digitális könyvek, valamint e-könyvek forgalma 535 millió forintot, 2013-ban 862 millió forintot tett ki.