Brain Bar: a jövő városa is téma lesz

brainbar
Vágólapra másolva!
A Design Terminál, a We Love Budapest és az Akvárium Klub 2015 nyarán június 4-6 között szervezi a Brain Bar Budapest fesztivált a Magyar Telekom főtámogatásával. A fesztivál olyan gazdasági fórum lesz, ahol az előadók és a közönség megvitathatja a közeljövőt meghatározó irányvonalak közösségi hatásait.
Vágólapra másolva!

A Brain Bar Budapest Kelet-Közép-Európa legnagyobb inspirációs fesztiválja lesz, ahol a résztvevők közösen gondolkodnak majd a jövőt alakító, technológia által vezérelt változásokról, például az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a szingularitás (mesterséges intelligencia) és a vallás kapcsolatáról, derül ki a rendezvény közleményéből. Az eseményt 2015. június 4-6. között szervezik, fő helyszíne az Erzsébet tér lesz, az Akvárium Klub és a Design Terminál.

Milyen lesz a jövő városa?

A fesztivál a következő, és ezekhez hasonló kérdésekkel foglalkozik majd: Az ember helyébe lép-e a technológia? Hogyan változik az oktatás, az internet a mindent átszövő technológia hatására? Hogyan lesz sikeres a jövő városa?

Az ember helyébe lép a technológia? Forrás: Vargha Miklos

Eljön Koppenhága főépítésze

A fesztiválon részt vesz majd például Tina Saaby, Koppenhága főépítésze és Ken Goldberg, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.