A KDNP újabb termékeket sújtana a chipsadóval

sós chips
Vágólapra másolva!
A népegészségügyi termékadó kiszélesítését javasolja a Kereszténydemokrata Néppárt.
Vágólapra másolva!

Surján László, a kisebbik kormánypárt alelnöke azt mondta, konzultálni szeretnének arról, hogy ez a jelenlegiek mellett pontosan melyik termékeket érinthetné, illetve, hogy a mértéke adott esetben hogyan változhat. Tavaly ebből a tételből 19 milliárd forint folyt be, és elindított egy jó irányba mutató folyamatot, mondta a KDNP alelnöke.

Azt is fontosnak tartanák, hogy folyamatosan javuljon az alapellátás anyagi helyzete, mind a személyi juttatások, mind a korszerű műszerezettség területén.

Több javaslatuk is van

A kereszténydemokrata politikus a megvitatandó javaslataik között említette, hogy a háziorvosi munkakörben dolgozó és valamely más szakképzettséggel bíró orvosok a képzettségüknek megfelelő járóbeteg-szakellátást is végezhessenek. Legyen valós tartalma az alapellátás kapuőr funkciójának, említette egy másik kezdeményezésüket, hozzátéve: ha a háziorvos betegeire fordított összes közkiadás éves szinten kevesebb, mint a korábbi két-három év átlaga, a különbség törvényben biztosított hányada kerüljön vissza a praxisba. Anyagi érdekeltség nélkül ugyanis a „kapuőr funkció” csak óhaj – állapította meg a kereszténydemokrata politikus.