Hibás SMS-t kaptak az Erste devizahitelesei

hasonló sms-t kaptak az Erste ügyfelei
Vágólapra másolva!
Az elszámolásokkal kapcsolatos információ lett volna az üzenet.
Vágólapra másolva!

Egy technikai hiba miatt hibás üzeneteket kaptak az Erste bank devizahiteles ügyfelei. A bank később újabb SMS-ben korrigálta a hibát.

Hasonló SMS-t kaptak az Erste ügyfelei Forrás: Origo

Többen megijedhettek, amikor hasonló SMS-t kaptak ma. A bank megnyugtat mindenkit, hogy természetesen nem kell több százezres törlesztőrészletet fizetniük. Egy rossz rendszerbeállítás okozta a hibát, amikor az ügyfelekkel szembeni elszámolások kapcsán kiküldték az üzeneteket. Később a bank korrigálta a hibát, és újabb üzenetet küldött.

Hamarosan mindenki megkapja az értesítést

Hamarosan minden érintetthez megérkeznek az értesítések a banki elszámolás részleteiről. A jelzáloghitelek forintosítása is megtörténik nemsokára. A jogtalan kamatemelések és az árfolyamrés miatt százezrek vagy akár milliók is járhatnak vissza, de az összeg nagyban függ a bankok gyakorlatától. Minden szerződés egyedi, ezért mindenki mást fog látni ezekben a levelekben, más lesz a tisztességtelennek minősített kamat- és költségemelés, valamint az árfolyamrés alkalmazása miatt visszajáró összeg is. Erről bővebben itt olvashat.