A minisztérium menekül a Quaestortól

Budapest, 2015. március 10.
Ügyfelek várakoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfélszolgálati irodája előtt az V. kerületi Báthori utcában 2015. március 10-én. Részlegesen felfüggesztette a Quaestor tevékenységi engedélyét a Magy
Budapest, 2015. március 10. Ügyfelek várakoznak a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. ügyfélszolgálati irodája előtt az V. kerületi Báthori utcában 2015. március 10-én. Részlegesen felfüggesztette a Quaestor tevékenységi engedélyét a Magyar Nemzeti Bank (MNB), miután célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt. Az előző napon a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium azonnali hatállyal felbontja a szerződéseket a Quaestor Csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel – közölte a tárca.
Vágólapra másolva!

A Quaestor Csoport kedd esti bejelentése nyomán a minisztérium azonnali hatállyal felbontja az isztambuli kereskedőház, valamint a moszkvai vízumközpont üzemeltetésére vonatkozó szerződéseket a Quaestor Csoport elnök-vezérigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó cégekkel.

Ügyfelek a Quaestor Báthory utcai ügyfélszolgálati irodája előtt ma reggel Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Hétfőn a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. Indoklása szerint a Buda-Cash botrány olyan pánikot okozott az értékpapírpiacon, amely lehetetlenné tette a piac normális működését, a kialakult pánik során ügyfeleik olyan mennyiségű kötvényt kívántak értékesíteni, amely meghaladja a Quaestor Csoport likvid pénzügyi eszközeit, ezért az állam segítségét kérték.