Rogán a jegybankot méltatja a Buda-Cash-ügyben

Vágólapra másolva!
A Buda-Cashnél tapasztalt visszaéléseket már 2010 májusában meg lehetett volna állítani, ha a felügyeleti vizsgálatot akkor ugyanolyan hatékonyan hajtották volna végre, mint ahogy azt most a Magyar Nemzeti Bank megtette - jelentette ki Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának elnöke.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal elmondta azt is, hogy a jegybank alelnöke világossá tette, hogy a Buda-Cashnél már 2010 májusában legalább 45 milliárd forint hiányzott.

Rogán Antal a bizottság ülése után az Országházban Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Hatékony a pénzügyi felügyelet

ehhez szükség volt a Magyar Nemzeti Bank hatékony fellépésére, szükség volt a korábban elfogadott bankszanálási törvényre, arra, hogy Magyarországon hatékony pénzügyi felügyelet működjék, és ezt támogató intézményekre, amelyek lehetővé tették a visszásságok azonnali feltárását - mondta.

Több tanulság is van

A Fidesz frakcióvezetője elmondta azt is, hogy több tanulsága is volt az erről szóló bizottsági ülésnek. Először is az, hogy évtizedes pénzügyi korrupció zajlott Magyarországon, és ennek feltárására és megakadályozására egyedül a Fidesz-KDNP által támogatott kormány és az általuk megerősített Magyar Nemzeti Bank volt képes.

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, a Fidesz szerint az MSZP, az MSZP szerint a Fidesz, az LMP szerint mindenki tehet arról, hogy a Buda-Cash Brókerháznál másfél évtizedig folytatódhattak a csalások. Erről bővebben ide kattintva olvashat. Rogán Antal egyébként február végén úgy fogalmazott, hogy „a Kulcsár-ügy után itt az új szocialista brókerbotrány”. Olvassa el itt az erről szóló cikkünket.