Betett az erős dollár az Avonnak

smink
Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, hogy a hazánkban is jól ismert Avon lehet a dollár erősödésének egyik nagy vesztese.
Vágólapra másolva!
  • Gyakorlatilag megfeleződött a világ egyik meghatározó kozmetikai cégének az árfolyama az elmúlt 12 hónap során. Ráadásul az Avon részvénye legutóbb a kilencvenes évek közepén járt hasonló szinteken, tehát több évtizedes szintekre süllyedt vissza az árfolyam.
Forrás: Investor.hu
  • A nagy zuhanásban a dollár euróval szembeni markáns erősödése játszik kulcsszerepet, ami jócskán rányomja a bélyegét a vállalat teljesítményére. Az Avon vezetése még februárban figyelmeztette befektetőit, hogy az erős dollár igen komoly gondokat okozhat, lévén hogy a társaság igen markáns exportőrnek számít. A 2014-es bevételek 86 százaléka külföldről származott, tehát adott esetben a dollár erősödés nagy mértékben megtépázhatja a vállalat bevételeit.
Forrás: Investor.hu
  • Ahogyan azt nemrégiben írtuk az euró 2003 óta nem volt annyira gyenge a dollárral szemben, mint kedden, amikor tulajdonképp már 1,06 alatt jártak az EURUSD jegyzések. Ráadásul a jövőkép sem túl pozitív, a Deutsche Bank legfrissebb elemzése szerint az év végére paritáson lehet az euró a dollárral szemben, azaz egy az egyben válthatják a két devizát egymással szemben, míg 2017-re 0,85-ig eshet vissza az EURUSD jegyzése.