Ők söprik majd a vasútállomások peronjait

Balatonszárszó közbiztonság nyaralás Balaton vasúti jelzőlámpa vasúti átjáró MÁV vasútállomás
A balatonszárszói vasútállomás.
Vágólapra másolva!
A MÁV a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz a kormány közmunka-programjában. A vasúttársaság 1600 embernek fog munkát biztosítani idén márciustól 2016. február végéig. A közmunkások 170 vasútállomáson és 94 pályafenntartási szakaszon állhatnak munkába.
Vágólapra másolva!

A MÁV megkezdte az idei közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét, tájékoztat a vasúttársaság. Összesen 1600 embernek adnak munkát 2016. február végéig. A többség napi nyolc órában 170 vasútállomás peronjait, pénztár- és várócsarnokait, környezetét tisztítja és tartja majd rendben, az elgazosodott, rendezetlen zöldterületeket kaszálja, parlagfüvet irt, összeszedi a vasútvonalak melletti területeken elszórt vagy illegálisan lerakott szemetet, és árkot takarít.

Lesznek adminisztrátorok

Lesznek olyanok is, akik adminisztrátorként vesznek részt a közmunka-programban a munkavállalók időadatainak rögzítésével, munkájuk koordinálásával. A közfoglalkoztatottak egy részét elsősegélynyújtó és figyelőőri tanfolyamra is beiskolázza a MÁV.

Ők jelentkezhetnek

A programba azok jelentkezhetnek elsősorban, akik az adott településen élnek, regisztrált álláskeresők, a munkaügyi központ kiközvetítette őket, vállalták a munkavégzést és a foglalkoztathatósági vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak, áll a MÁV közleményében.