Súlyos százmilliárdok forognak a brókerek kezében

tőzsdekrízis, gazdasági válság, válság, értékpapírpiac, deviza, BUX-index, Buda-Cash Brókerház, bróker
Vágólapra másolva!
A múlt év végén bő 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő brókercégek Magyarországon, amely 17,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank.
Vágólapra másolva!

A Buda-Cash, a Hungária Értékpapír és a Quaestor nélkül 22 szereplős piac meglehetősen koncentrált, három-négy nagyobb cég bír jelentős részesedéssel.

Részesedésük 7,47%

Az önálló brókercégek részesedése ugyanakkor viszonylagosan nagy számuk ellenére nem meghatározó a magyarországi értékpapír-piacon. Az MNB adatai szerint ugyanis januárban az idegen tulajdonban lévő értékpapírok állománya 25 400 milliárd forintot ért el, amely alapján az önálló brókercégek részesedése 7,47 százalék. A befektetési vállalkozások szektora tavaly 5,658 milliárd forint adózott eredményt produkált, amely gyakorlatilag megegyezik az egy évvel korábbival.

Képünk illusztráció Fotó: Mudra László [origo]

Nyugtat a Concorde és az Equilor is

A Concorde Értékpapír Zrt. és az Equilor Zrt. is közösségi oldalán keresztül igyekszik megnyugtatni ügyfeleit, hogy munkájukat tisztességesen végzik, az őket ellenőrző MNB részletekbe menő vizsgálatai mindent rendben találtak, a befektetőknek semmi okuk arra, hogy bizalmuk meginogjon a társaságban. Állításuk szerint a csalásokban érintett piaci szereplőkkel nem állnak üzleti kapcsolatban, az ügyfelek értékpapírjai és pénze maradéktalanul megvan, bármikor rendelkezésre áll.