Tovább gyurcsányozik, bajnaizik a Fidesz Quaestor-ügyben

Vágólapra másolva!
Új korszak kezdődik, amiben „meg fogjuk védeni az embereket”, mindazokat, akiknek befektetései voltak vagy vannak Magyarországon - jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője. 
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence azt mondta, hogy az utóbbi időszak bebizonyította, hogy az a szabályozási változás, amit Magyarországon bevezettek, hatásos volt, és képes arra, hogy véget vessen a pénzügyi visszaélések korszakának. Azt mondta, a jelenlegi szabályozás fel tudja tárni azokat a visszaéléseket, amik tíz éve még a Gyurcsány-Bajnai-korszakban kezdődtek el.

A szocialisták hibáztak

Elmondta azt is, hogy a brókercégekkel kapcsolatos szabályozást a szocialisták változtatták meg. Megszüntették a kétéves ellenőrzési időszakot, majd bevezettek 2009-ben egy ötéves ellenőrzési periódust.

Új korszakot ígért Tuzson Bence Fotó: Polyak Attila - Origo

A Buda-Cash esetében 2010-ben akkor folytattak le egy ellenőrzést, amikor már lezajlottak a választások, de még nem alakult meg a Fidesz-kormány, és ez nem tárta fel az akkor már valószínűleg 40-50 milliárd forintos hiányt.

Megkeresik a felelősöket

A Quaestor-ügyről szólva kijelentette:

A Gyurcsány-Bajnai-kormány 17 milliárd forintot fedezet nélkül adott a fejlesztési bankon keresztül a Quaestor-csoportnak. A vége aztán az lett, hogy teljesen becsődöltek, és sejthető, hogy emögött bűncselekmények is állnak - tette hozzá Tuzson.

Hozzátette, amennyiben bűncselekmények állnak az ügyek mögött, és emberek elvesztik a pénzüket, elvárható, hogy azok, akik személyesen felelnek az ügyért, vagyonukkal is feleljenek. Azok, akik ennek haszonélvezői voltak, fizessék ki a keményen dolgozó emberek pénzét - fogalmazott Tuzson Bence.

Ma történt: a Quaestor cégcsoport budapesti székházában házkutatást tartanak. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Nincs kártérítés a Quaestor kötvényeseinekhttp://www.origo.hu/gazdasag/20150310-nincs-karterites-a-questor-kotvenyeseinek.html#