Eladták az ár-összehasonlító oldalt

Az internetes vásárlás buktatói, erre figyelj, mielőtt a neten rendelsz
Vágólapra másolva!
Stabil pénzügyi és szakmai háttérrel működhet tovább az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu. A Central Médiacsoport portfóliójában működő oldalak új tulajdonosa az Inventurio Zrt.
Vágólapra másolva!

„Ahogy már korábban is jeleztük, a Central Médiacsoport a nyomtatott és digitális tartalmi portfólióját szeretné a jövőben erősíteni. Stratégiai jövőképünk és erőforrásaink hatékony kihasználásának megfelelően a jól működő, de a portfóliónkba hosszútávon nem illő üzletágainkat és felületeinket olyan befektetők számára értékesítjük, ahol megfelelő szakmai és pénzügyi felkészültséget látunk ” – mondta Varga Zoltán, a Central Médiacsoport vezérigazgatója.

Még szélesebb portfóliót szeretnének létrehozni Forrás: Thinkstock

Az Inventurio Zrt. Jeremie-pénzekből üzemelteti tovább a hazai e-kereskedelem meghatározó oldalait. A program keretében a Venturio 2013 Kockázati Tőkealap a 2015 végéig tartó befektetési időszak alatt, mintegy 4,4 milliárd Ft tőkét fektet be a magyar gazdaságba.

Inventurio Zrt. lett a befutó

A Venturio az elmúlt években többek között olyan sikeres vállalatokkal kötött befektetési megállapodást, mint a Bubbles mosodák üzemeltetője, vagy a USE unused divatmárka gyártója. A legújabb tőkebefektetéséről a kockázati tőkealap az e-kereskedelmi portfólióba csoportosuló eszközök új tulajdonosával, az Inventurio Zrt.-vel állapodott meg.

Az Olcsóbbat.hu Magyarország egyik vezető ár-összehasonlító oldala és online vásárlási kalauza, amely évente több millió vásárlónak nyújt segítséget. A potenciális vásárlók – havi másfél millió látogatásuk során – közel 1000 webáruház termékeit tudják összehasonlítani azok ára és részletes tulajdonságai alapján.

Terjeszkedni szeretnének

Vitán Gábor, a Venturio Kockázati Tőkealap-kezelő vezérigazgatója a befektetés kapcsán elmondta: „Olyan befektetési célokat keresünk, ahol egy vállalatban az innovatív megoldásokat, a számottevő piaci növekedési potenciált, valamint az elsőrendű szakmai hozzáértést is megtaláljuk. Ebben a portfólióban mindez jelen van. Nem titkolt szándékunk egy szélesebb e-kereskedelmi portfólió létrehozása, melynek ezek a felületek lesznek az alapkövei. Ezek a befektetések egy nagyobb, regionális terjeszkedést is lehetővé tesznek, miközben a termékek saját kategóriájukban is nagymértékű növekedést tudnak majd elérni.”

Az Olcsobbat.hu ezer webáruház ternékeit tudja összehasonlítani Forrás: Thinkstock

Az Inventurio az Olcsóbbat.hu, a Kirakat.hu, a Szépségbolt.hu, valamint az Egészségbolt.hu állandó működését és fejlődését az oldalak eddigi vezetőjével, Jenei Péterrel együttműködve folytatja tovább, aki egyben kisebbségi tulajdonosa is lesz a társaságnak.

Ennek köszönhetően az évek alatt felhalmozódott tudás és tapasztalat, valamint az erős csapat töretlenül viheti tovább az oldalak fejlesztését.