Sportcipőkre csapott le a NAV

2015.03.12. 09:33

A NAV pénzügyőrei Rajkánál állítottak meg egy kamiont, amely Szlovákiából hamis lábbeliket szállított volna 67 millió forint értékben egy budapesti címre, közölte az adóhivatal. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

A pénzügyőrök Rajkánál ellenőriztek egy magyar rendszámú teherautót, amely a fuvarlevél szerint Szlovákiából szállított 17 ezer pár lábbelit Budapestre. A jármű rakterében talált, vászonból készült sportcipőkről a pénzügyőrök feltételezték, hogy azok nem eredetiek, ezért szakértőt rendeltek ki, írja a NAV.

Hamisítvány?

Az előzetes szakértői vélemény alapján a cipőrakomány a Converse védett márkajelzés ismertető jegyeit hordozza, amelyeket a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártottak, így azok alkalmasak a vásárlók megtévesztésére.

A cipők a Converse márkára hajaznakForrás: NAV / Facebook

A NAV pénzügyőrei az összesen 13 ezer darab, mintegy 67 millió forint értékű hamis cipőt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, áll az adóhivatal közleményében.

17 ezer pár lábbeli lapult a kamionbanForrás: NAV / Facebook