Segít a Quaestor károsultjainak a Főgáz

2015.03.13. 12:45

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó Főgáz Zrt. segíti azokat az egyetemes szolgáltatásban lévő ügyfeleit, akiknek a Buda-Cash Brókerház vagy a Quaestor Zrt. károsultjaként átmeneti nehézségeik adódnak a gázszámlák kifizetésében, és a kapcsolódó bankok jelenleg folyó hatósági vizsgálata miatt nem férnek hozzá bankszámlájukhoz.

A méltányossági kedvezmény igénybevételéhez az állami tulajdonú Főgáz kéri érintett ügyfeleit, hogy esetleges fizetési nehézségeiket időben jelezzék a társaság ügyfélszolgálati pontjain. A társaság minden esetet egyedi eljárás alapján kezel.

A többi gázszolgáltató is beszáll

Korábban az E.on és a Tigáz is jelezte, hogy méltányos eljárásra számíthatnak a rendkívüli helyzetben a Buda-Cash ügyben  érintett ügyfelek.

Az Elmű-Émász arra hívta fel a figyelmet, hogy a társaságcsoport általános szabályai szerint részletfizetést, esetleg halasztást kérhetnek azok az ügyfelek, akik a DRB bankcsoport bankjainál megszabott kifizetési limit miatt két hónapon belül nem tudják rendezni villanyszámlájukat.