Lázár megígérte: megkapják elmaradt pénzüket a dolgozók

parlament országgyűlés plenáris ülés lázár jános
parlament,országgyűlés,plenáris ülés
Vágólapra másolva!
Lázár János szerint sürgősen ki kell fizetni, ami jár, ezért felvette a kapcsolatot a fejlesztési tárcával, hogy megtörténjen a kifizetés. Eddig mindenki a miniszter engedélyére várt, de jóváhagyásra nincs is szükség. 
Vágólapra másolva!

Január elseje óta nem kapják meg az állami Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. dolgozói a nekik járó kafetériát és más juttatásokat - állapította meg az MSZP-s Heringes Anita, aki hétfőn este a parlamentben Lázár Jánosnak címezve feltette a kérdést: kinek a trehánysága ez?

Lázár János megígérte, hogy megkapják pénzüket a dolgozók Fotó: Bielik István - Origo

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azzal kezdte válaszát, hogy ismeri a problémát, miszerint az MVM-nél azt mondták a dolgozóknak: ők utalnának, de a Miniszterelnökség engedélyére várnak. Valójában azonban nem kell várni semmilyen engedélyre - derült ki Lázár szavaiból.

Korábban volt olyan szabály, amely a közigazgatási tárca jóváhagyásához kötötte az ilyen kifizetéseket, és ettől a minisztériumtól valóban sok jogkört megörökölt a Miniszterelnökség, de ezt nem - magyarázta Lázár János.

Közben ugyanis a jogszabály megváltozott, így már csak bejelentési kötelezettsége van az állami cégeknek a minisztérium felé, engedélyre nem kell várni. Lázár szerint „sürgősen ki kell fizetni, ami jár”, ezért felvette a kapcsolatot a fejlesztési tárcával, hogy megtörténjen a kifizetés.

Az Origo is beszámolt arról, hogy az iparági sztrájkot sem tartotta kizártnak a villamosenergia-ipari szakszervezet, ha nem sikerül megállapodni az idei évi bérekről a munkáltatóval, valamint az MVM munkavállalóinak az ágazati kollektív szerződésben szereplő juttatásainak kifizetéséről.