116 milliárdnyi NHP-kihelyezés a K&H-nál

Vágólapra másolva!
86,1 milliárd forintot folyósított, és további 30,5 milliárd forintra kötött szerződést az NHP második szakaszában a K&H. Ez az összes támogatott hitel mintegy 20 százaléka.
Vágólapra másolva!

A K&H a Növekedési Hitelprogram első szakaszának intenzív hitelkihelyezését folytatva 2014. december 31-ig mintegy 86,1 milliárd forint hitelt folyósított a Bank a hazai cégek számára, további 30,5 milliárd forint hitelre kötött már szerződést - áll a bank most kiadott közleményében. A lízingszerződéseket is számolva összesen 121,1 milliárd forint értékű az NHP szerződések állománya a pénzintézetnél.

Átlagosan 63 millió forint

A második szakasz K&H-s kihelyezései összesen 1860 vállalatot érintettek, a legnagyobb folyósított hitel 3,7 milliárd forint, az átlagos hitelösszeg pedig 63 millió forint volt.

A kihelyezés intenzitását tekintve a bank az első szakaszban elért 13 százalékról 20 százalékra növelte a részesedését a teljes támogatott hitelállomány arányában.

A hitelek bő harmada NHP-s

A K&H saját ügymenetében is jelentős változást hozott az NHP, hiszen így a 2014-ben kihelyezett vállalati hitelek bő harmada (36%) az NHP keretében valósult meg, míg a fennmaradó rész egyéb refinanszírozott, illetve saját forrású hitelek voltak.

További növekedést várnak

„A januárban bejelentett módosítás, amely szerint a 250 főt meghaladó cégek is igénybe vehetik a kedvezményes hitelforrást, illetve a tegnap indult NHP+ együttesen várhatóan jelentős keresletet fog idén generálni" - mondta Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

Lesznek újdonságok is

A szakember szerint több újdonság is várható, mint például az agrárvállalkozások számára szabadon felhasználható K&H mezőgazdasági támogatás-előfinanszírozás konstrukció. Szintén NHP forrás biztosítja majd, hogy a cégek kamattámogatott zártvégű pénzügyi lízing konstrukcióval új gépeket, eszközöket vásárolhatnak, mindössze 1,25%-os kamatköltség mellett.