Rátaposott a gázpedálra a GM

Vágólapra másolva!
Február elején jócskán rátaposott a gázpedálra a General Motors részvénye, aminek köszönhetően 17 százalékos emelkedést mutat az árfolyam a még novemberben kiküldött kereskedési ötletünk óta. A megpattanásban több tényező is szerepet játszott, mint a kiugró negyedéves eredmény, az osztalékemelés, illetve az akkoriban még csak néhány befektető fejében felmerült részvény-vásárlási program beindítása. Habár egyelőre elakadni látszik az árfolyam emelkedése, véleményünk szerint még fundamentális és technikai alapon is van tér a további emelkedés előtt. A profit egy részét mindenesetre a stop emelésével érdemes bebiztosítani.
Vágólapra másolva!

Novemberi ötletünket 32,1 dolláros vételi szintnél fogalmaztuk meg: Felpöröghet a General Motors

A befektetési ötletünkön 17 százalékos nyereségében még nincsen benne a decemberben kifizetett részvényenkénti 30 centes osztalék, ami további közel 1 százalékos pluszt jelent a tulajdonosok számára. Sőt, március 24-én érkezik a soron következő osztalékfizetés, ami további biztos 30 centes nyereséget jelent azon befektetők számára, akik múlt pénteken rendelkeztek GM részvénnyel.

Véleményünk szerint 8 százalékos profitot máris célszerű bebiztosítani a stop szint emelésével, amelyet 29,3 dollárról 34,69 dollárra érdemes mozgatni. Persze a tényleges profit ettől még eltérhet, egyrészt a negyedéves osztalékok további nyereséget eredményezhetnek, másrészt a réskockázat még így is fennáll. Ugyanakkor a korábbi célárszintünket is megemeljük a novemberi 38 dollárhoz képest.