Egymással kommunikáló vonatok, nincs hatástanulmány a zárva tartásról, radikálisan megváltozhat az adóbevallás

Vágólapra másolva!
Reggeli lapszemlénk.
Vágólapra másolva!

Mozdony- és személyzetcsere nélkül hasíthatnak a vonatok az egész kontinensen a vasúti kommunikáció fejlesztésével: kiépítésére 55 milliárdot szán a kormány, írja a Napi. Ennek körülbelül 67 százalékát, 37,33 milliárdot uniós forrásból finanszíroznának.

A Portfolio megkísérelte kikérni a vasárnapi zárva tartás előzetes hatástanulmányát a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. Nem jártak sikerrel – nincs ugyanis ilyen dokumentum.

Az Origo arról tájékoztat, hogy 2017-re teljesen átalakulhat az adóbevallás jelenlegi rendszere. A korábbi gyakorlat mintegy inverzeként a tervek szerint a NAV elkészítene egy ajánlatot a személyi jövedelemadó bevallásáról, amire az alanyoknak csak rá kell majd bólintaniuk. Ez pedig komoly adminisztrációs terhet emelne le a vállalkozások válláról.

Csak semmi cicó: az évente felhasználható öt nyitva tartott vasárnapból mindjárt egyet ellő az összes magyarországi Tesco virágvasárnap, azaz március 29-én, írja a Világgazdaság. Négyet ugyanis adventre tartogatnak, így diktálja a megnövekedett forgalom logikája.