Ezért kellenek a roma önkormányzatnak az új ingatlanok

A Magyar Pálos Rend tulajdonában lévõ Magyarok Nagyasszonya Sziklatemplom és kolostor a Gellért-hegyen
Vágólapra másolva!
A hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását segítő irodák működnek majd az Országos Roma Önkormányzat által megvásárolni kívánt ingatlanokban, közölte a szervezet.
Vágólapra másolva!

Nyolc iroda feladata lesz biztosítani a Híd a munka világába projekt országos lefedettséget és a fenntartható működést, közölte az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ). A felszerelt és berendezett irodákat a 2014. március 9-én megalakult foglalkoztatási szövetkezet fogja használni, többek között adminisztrációs és szervezési feladatainak ellátásához, a szövetkezeti tagok és a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódásának biztosítására, továbbá kapcsolattartásra a helyi munkáltatókkal és a felzárkóztatásban működő hivatalokkal, írja közleményében az ORÖ.

Közel 300 millió forint

Egy Gellért-hegyi székházon kívül további hét vidéki ingatlan beszerzését is tervbe vette az ORÖ, írta a Magyar Nemzet a Híd a munka világába program megvalósíthatósági tanulmányára hivatkozva. A lap szerint Hódmezővásárhelyen, Miskolcon, Veszprémben, Zalaegerszegen, Szolnokon, valamint Pécsett és Gödöllőn is ingatlanokat tervez vásárolni az ORÖ. Az ingatlanokra csaknem 300 millió forintot szántak a 75 százalékban uniós forrásokból indult, közel ötmilliárd forintos program keretéből.

Betartották az előirányzatot

Az ingatlanok megvásárlására minden esetben a kormány által jóváhagyott költségvetési előirányzat betartásával, jellemzően 30-50 százalékos megtakarítással, a helyi ingatlankínálat előzetes felmérésével és igazságügyi szakértői értékbecsléssel kerül sor, olvasható az ORÖ közleményben. A már megvásárolt ingatlanok megvétele a projekt keretében történt, minden esetben a konzorciumvezető ORÖ illetékeseinek tudomásával és jóváhagyásával, írja a szervezet.

Székházat a Gellért-hegyen venne az ORÖ Forrás: MTI/Beliczay László

Országos foglalkoztatási szövetkezet

A Híd a munka világába projekt feladata a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci bekapcsolódását támogató országos hatókörű foglalkoztatási szövetkezet működéséhez szükséges infrastruktúra kiépítése és a munkavállalók felkészítése. A kormányhatározattal jóváhagyott program az ORÖ, a Türr István Képző és Kutató Intézet, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium alkotta konzorcium közös feladata, emlékeztet az ORÖ.